<< tillbaka

BIS-kull *2

2010-11-08
Vilken fantastisk helg! Att försöka sammanfatta det hela på något annat sätt känns omöjligt! :)
Jag har haft en enorm utställningsabstinens ända sedan i våras, men eftersom Diella varit parad och haft kull har man helt enkelt vackert fått vänta. Jag tror inte kullen var mer än några veckor gammal då jag bestämde mig för att ställa på Västsvenska kattklubbens utställning. (En liten chansning är det ju allt eftersom de brukar se som ”hemskast” ut i den här åldern.) Förra året blev Diella BIS på VK’s utställning så det kändes fantastiskt kul på många sätt att få komma dit igen.

Agneta kom ner från Stockholm med Alderamin i fredags och Amalthea har inte flyttat ännu (eftersom hon är rabisvaccinerad) så inräknat Adhara som blir kvar i katteriet så var tre av kullens fyra bebisar med oss ner. (Alhena har vitt på öronen.) Väl framme kastades ganska omgående ett öga i utställningskatalogen och det var med skräckblandad förtjusning man upptäckte att hela sex kullar var anmälda. Kullarna var först upp på lördagen och det visade sig då att en var ABSad. Jag tyckte att de andra kullarna såg jättefina ut, men efter säkert en timmes sammanlagd bedömning stod vi kvar som Best In Show! En otroligt härlig känsla! MINA bebbar! <3 Bäst i kullen tyckte domare Jörgen Frithiof att Alderamin var, tätt följd av Amalthea och Adhara. Håller med honom fullt. Adhara är riktigt urvuxen nu och har tappat mycket ögonfärg (tur att man vet att det kommer att bli bättre) och dessutom har ju Alderamin en fantastisk utstrålning ovanpå sina andra kvalitéer (lite lätt partisk bedömning av mig, hihi)! BIS-kull av fem fina kullar! Så kul!

Väldigt roligt var det att se så många superfina raggisar och i alla kattungarnas olika klasser var det faktiskt tre fina kattungar med. Amalthea och Alderamin blev efter mycket velande båda Ex 2, slagna av jättfina kissar. Adhara blev Ex 1 och BIV-u. Hon och fem andra bebbar gick upp för Nominering till Best in show och Adhara föll på målsnöret mot en vacker skogis. Inte illa ändå att bli tvåa i den striden! Jag var såå stolt! 

Diella är egentligen inte i utställningskondition nu. Hon har glufsat i sig några kilo för mycket bebismat och har fortfarande lite ”snuttuttar” eftersom kullen bara är 15 veckor idag söndag och två bor kvar hemma. Jag bestämde mig ändå för att ta med henne och hade inga andra förhoppningar än att hon kanske eventuellt skulle kunna ta ett cert. Men kan man tänka sig! Hon fick inte bara ett cert utan superfin kritik av Raymond Saetre, blev Nominerad och fick t.o.m. två röster i panel!!! (Den vinnande fick tre!)

Vilken dag! Man var ju helt snurrig och rätt trött i bollen, men väl hemma lyckades vi faktiskt utan störra problem dricka en flaska vin (idag igen). Vi är ett bra team, Agneta! ;-)

Söndagen blev lika trevlig som lördagen. Massa gulliga människor gratulerade till gårdagens resultat! Vid dagens individuella bedömningar mötte Alderamin samma kille som igår och han blev Ex 2, Amalthea och Adhara blev Ex 1 och Adhara fick möta bl.a. sin mor i BIV (Bäst i Variant). Det blev Diella som plockade hem det. Diella blev faktiskt Nominerad även idag! Helt otroligt kul! Hon sköter sog som en drottning i panelen den kissen. Ser så otroligt stolt ut! <3 Inga röster idag dock, men jag är galet nöjd.

Jag hade anmält Diella till avelsklass också båda dagarna (när jag ändå hade tre bebbar med och Diella själv skulle ställas) och det var ju jätteroligt förståss att hon blev Best In Show – avelshona båda dagarna, även om den konkurrensen var lika med 0. ;-)

Dagens höjdpunkt blev ändå kullbedömningen av Kristiina Rautio, som jag tycker så mycket om! Tyvärr var det inget motstånd alls idag, men den bedömningen kullen fick gjorde att tårarna var nära flera gånger! Hon öste verkligen beröm över oss och på bedömningssedeln skrev hon bland annat: ”WHAT A LITTER! WAU! Really big for the age with beautiful long bodies and really nicely broad already”. ”Beautiful ragdoll expression for all of them!” och hennes ord under Allmännt uttryck får mig att sitta här med ett fånigt leende på mina läppar: ”Really amazing quality! I am impressed!

Nu ser jag fram emot nästa helg som kommer att tillbringas i Oslo, men framförallt emot Ädelkattens utställning om en månad – då hoppas jag att Adhara har vuxit till sig och Diella har krympt. ;-)


 
 
Marie Gerdin, Östra Högåsvägen 24, 507 70 Gånghester (Sweden), 033 - 28 06 00, marie@asterions.se
Sitemap