<< tillbaka

Mina fina panelkissar

2010-11-17
I helgen styrde vi kosan till Oslo för att vara med på NORAK’s utställning.
I fredags packade jag och min man in oss själva, Diella och Adhara i bilen och knappade in Oslo på GPS’en. Barnen var mycket nöjda med att få bo hos bästa farmor och Lars några nätter. Efter några timmars resande i hällregn var vi framme i Oslo. Hotellet var riktigt trevligt och katterna gjorde sig snart hemmastadda. :-)  Vi hämtade fantastiskt god indisk mat några hundra meter bort. Vardagslyx!

Tidig lördag morgon for vi till den kalla hallen och försökte hitta en lämplig bur. Jag har inte varit på någon utställning med fri burplacering tidigare och hoppas ärligt talat att inte fler hoppar på det tåget. Minst sagt rörigt blev det... Det var inte så många ragdolls med på utställningen, men desto fler skogisar och maine coons. En hel del sibirer också, faktiskt. Diella och Adhara är ju båda blå mitted (får därför samma domare) och hade idag fått domare Hannah Jensen. Diella hade tyvärr ingen konkurrens i öppen klass och fick sitt tredje CAC och blev alltså CHAMPION! I bebisklassen gick Adhara mot en fin ragdollbebis och den fighten vann min lilla docka! Adhara fick möta sin mamma i BIV (Bäst i variant) och Diella har ju givetvis kommit mycket längre i utvecklingen än 16 veckor gamla Adhara, så hon blev BIV. Strax därpå fick Diella möta ett par superfina kissar i nomineringen, men återigen blev Diella NOM! Helt otroligt att hon blivit nominerad på ALLA utställningar hon varit på bortsett från SW förra året, då hennes bror blev NOM samt en dag på GRK i våras! Är så glad och stolt över min vackra katt! Adhara fick i sin tur möta bl.a. en toksnygg skogisbebis som tog hem nomineringen och senare även Best In Show. Båda mina kissar fick iaf otroligt fin kritik av Hannah! Jättekul! I vuxenpanelen hade man dock inte mycket att hämta... Där fanns bl.a. en superfin skogishona som ”vinner allt” och en ragdollhona som bl.a. blivit Scandinavian Winner två år! Otroligt nog lyckades Diella få en röst i panelen iaf och resten av rösterna gick till skogisen. 

Vi for tillbaka till hotellet och kunde inte låta bli att hämta mat från den fantastiska indiska restauranten igen... Hihi!

Söndagen rasslade på förhållandevis snabbt och våra katter fick superkritik från Geir Edvardsen. Diella fick sitt första CACIB och Adhara blev EX1 mot samma fina kattunge som igår. Adhara och Diella stod mot varandra i BIVen igen och överaskande nog tog Adhara hem BIVen! Geir motiverade det med att han tyckte att Adhara såg så lovande ut och att han trodde hon skulle bli strået vassare än Diella som vuxen! Kul! Både Diella och Adhara blev Nominerade idag i tufft motstånd! SUPERKUL att få ha båda katterna i panel! Dock inga röster på någon av dem idag. Samma skogishona som igår BISade i Diellas panel och en superläcker birmabebis i Adharas. Fantastiskt roligt var det att se hur Adhara klarade panelen! Hon var sååå duktig och såg så trygg och nyfiken ut där hon spanade på alla domarna och hela publiken. Hon har ett helt fantastiskt temperament den lilla dockan! Diella är ju också helt underbar i panel! Mina hjärtan!


Ganska rolig var Ellas kommentar när vi kom hem igen. Jag frågade om hon ville se på katternas fina medaljer från helgen, vilket hon givetvis ville. Hon kikade på de fem medaljerna (3 NOM + 2 BIV) en stund och tittade sedan frågande på mig. ”Men mamma, var har du lagt resten av priserna då? Gav de er inte mer än så??” Hahaha!
Nästa utställning hoppas jag blir 4-5 december (om vi har kommit med). Den längtar jag redan till!

 
 
Marie Gerdin, Östra Högåsvägen 24, 507 70 Gånghester (Sweden), 033 - 28 06 00, marie@asterions.se
Sitemap