Om katteriet

 

Marie Gerdin heter jag som står bakom stamnamnet S*Asterion’s. Jag bor tillsammans med man, två barn och våra katter i ett litet samhälle strax utanför Borås. Till vardags arbetar jag med förskoleverksamhet.

Katterinamnet S*Asterion’s registrerades i FIFé i augusti 2009. Mitt avelsmål är att föda upp vältypade, friska, stora katter med utmärkt temperament. Jag har för avsikt att satsa på uppfödning i mindre skala, kvalitet före kvantitet. Vårt katteri är registrerat som enskild firma, momsregistrerat och med F-skattsedel.

Asterion är namnet på betastjärnan i Chara (den södra hunden), som återfinns i stjärnbilden Jakthundarna. För enkelhets skull är Asterion även namnet på den norra hunden. Chara betyder "Kära", och har också betydelsen "varmt om hjärtat av hennes herre". Namnet Asterion kan ha kommit från det latinska ordet för "stjärnhimmel", men Asterion är även en flodgud inom den grekiska mytologin. Stjärnbilden avbildas vanligen som Björnvaktaren som visar Stora och Lilla Björn vägen runt Polstjärnan med hjälp av två vinthundar.

 

Astronomi har intresserat mig länge, och att mitt stamnamn skulle bli Asterion’s kändes helt rätt eftersom ragdollkatter ofta omnämns som hundlika. Sommaren 2010 föddes min första kull med små stjärnor. ;-)

Jag är medlem i Sydkatten och rasringen Scandinavian Ragdoll Club (där jag även ingår i styrelsen).

 

 

    

 
 
Marie Gerdin, Östra Högåsvägen 24, 507 70 Gånghester (Sweden), 033 - 28 06 00, marie@asterions.se
Sitemap