C-kullen - född den 23 juli 2012
Belinda är har fått sex stora kattungar med den snyggaste ragdollhanen jag sett - S*Sky high's Mr Humbug - och mina förhoppningar är väldigt höga! "Hubbe" har en makalöst bra typ; brett huvud, mycket bra profil, panna, nosparti, kinder, öronform och -placering. Han har en bred och härlig kropp med mycket substans. Dessutom har han mycket fin ögonfärg och ragdollooken jag älskar! Belinda har även hon en mycket bra typ och fint uttryck och jag hoppas bara att det inte blir alltför många feltecknade kattungar i kullen.

Stort, varmt tack för ert förtroende, Susan (S*Sky high's) och Christine (S*Krickelin's)!

Stamtavla för kullen

S*Asterion's Cassini


Kön: Hane
Färg: Blå mitted
Status: Bor hos Ann-Sofie med familjFotogalleri

S*Asterion's Callisto


Kön: Hona
Färg: Blå bicolour
Status:
Stannar i katteriet


Fotogalleri

Giovanni Domenico Cassini (1625 - 1712) var en italiensk astronom. Han utförde observationer av kometer och bestämde deras omloppsbanor, bestämde rotationstider för flera planeter och upptäckte delning i Saturnus ringar, för att nämna några av hans framsteg. Callisto är den näst största av Jupiters månar. Den har den äldsta och mest bekratrade yta av alla kroppar som hittills observerats i vårt solsystem och är lika stor som Merkurius. Callisto upptäcktes av Galileo Galilei 1610. Callisto har fått sitt namn från en nymf i den grekiska mytologin.


S*Asterion's Coddington


Kön: Hane
Färg: Blå mitted
Status: Stannar i katterietFotogalleri

S*Asterion's Capella


Kön: Hona
Färg: Blå bicolour
Status: Bor hos Jeanette med familjFotogalleri

Edwin Foster Coddington (1870-1950) var en amerikansk astronom. Han gjorde viktiga insatser inom den tidiga astrofotograferingen. Han upptäckte även en komet (Coddington-Pauly), några steroider och en galax i Stora Björn som senare kom att kallas Coddingtons galax. Capella är den tredje mest ljusstarka stjärnan på norra stjärnhimlen. Namnet Capella betyder "lilla geten" på latin och hänvisar till geten som bärs på Kuskens axel. Capella är egentligen en flerdubbel stjärna, dvs ett stjärnsystem. Ni kanske inte visste att vi har landskapsstjärnor, men Capella är en av dessa och det för Dalarna.


S*Asterion's Crux


Kön: Hane
Färg: Blå bicolour
Status:
Bor hos Johanna och Tobias


Fotogalleri

S*Asterion's Carme


Kön: Hona
Färg: Blå bicolour
Status: Bor hos Bitte / S*Grand Chatez


Fotogalleri

Crux är det latinska namnet på Södra Korset, en stjärnbild som återfinns på södra stjärnhimmeln. Södra korset är den stjärnbild som tar minst plats på stjärnhimmeln. Stjärnbilden är inte synlig ifrån Europa, men återfinns i flera sydligare länders flaggor, ex Australien, Nya Zeeland och Brasilien.
Carme är namnet på en av Jupiters månar. Den upptäcktes 1938, men fick inte sitt nuvarande namn förrän 1975. Namnet har den fått av ev nymf i den grekiska mytologin som älskades av Zeus. (Zeus på latin är Jupiter.)

När våra kattungar flyttar från oss är de minst 12 veckor gamla, dubbelvaccinerade mot kattpest och kattsnuva, veterinärbesiktigade, ID-märkta med mikrochip, registrerade i SVERAK och avmaskade vid behov (vi använder "Kolla masken"). Med kattungen följer stamtavla, veterinärbesiktningsprotokoll, kattungepaket från Royal Canin och Eukanuba samt en CD-skiva med fotografier från kattungens uppväxt.

 

Min önskan är att bibehålla en god kontakt med mina kattungeköpare och självklart hjälper jag till med skötselråd och support i största möjliga mån!

 
Marie Gerdin, Östra Högåsvägen 24, 507 70 Gånghester (Sweden), 033 - 28 06 00, marie@asterions.se
Sitemap