Honor
Lily, 10 månader


Stamtavla  Fotogalleri


Lily är mamma till T-kullen,
Y-kullen och E2-kullen.
WORLD WINNER '15, INTERNATIONELL CHAMPION

DK*Seierø's Love Lily for Asterion's

Jag är otroligt glad över den här vackra tjejen! Lily har en spännande stamtavla och har en mycket stark och fin teknik i huvudet! En mycket god bredd i huvudet, mycket god höjd i huvudet och en riktigt stark haka. Hon har en massiv kroppsbyggnad och fin storlek. Det är inte mycket mer man kan önska i en hona och jag är otroligt tacksam över att kunna få ha den här tjejen i mitt avelsprogram.

Utöver hennes fina typ har hon dessutom ett omöjligt ännu trevligare sätt! Hon är extremt social och framåt och verkar totalt obekymrad om allt! Kortsagt är hon en riktig drömkatt!

Lily lyckades med bedriften att bli World Winner 2015! 

Inte nog med att hon är vacker som en dag, Lily är också en fantastisk mamma! Jag har hittills valt att behålla Tamara och Yulia efter henne. 

STORT tack för min vackra prinsessa, Dorthe! 


SHOW:
5*BIV  -  8*NOM  -  2*BIS

- - - - - - - - - - - - - - - - 

WORLD WINNER 2015
#3 BÄSTA VUXNA HONA i Scandinavian Ragdoll Club 2016

 


Maia, 1,5 år


Stamtavla  Fotogalleri


Maia är mamma till
R-kullen och V-kullen.

S*Asterion's Maia

När Maia föddes tog det inte många veckor innan jag kände att den här lilla tjejen bara var tvungen att få stanna kvar i uppfödningen! För mig är hon typmässigt riktigt fin - hon har riktigt bra grovlek i kroppen, fin teknik i huvudet med bra höjd, starka kinder och haka, bra öronplacering och storlek. Hon har en riktigt bra pälskvalitet och än så länge bra kontraster! Om man ska peta skulle jag önska aningen lite mer snedställda ögon för att få ett perfekt uttryck men så är det väl alltid att man aldrig är helt nöjd. Jag är väldigt glad att Maia dessutom är helt perfekt tecknad och har ordentligt vit haka. Tyvärr ser man fler och fler som endast har en vit fläck på hakan.

I temperamentet är det här en liten ljuv dam som inte är den som hörs och syns mest ;-) utan hellre tar det lilla lugna. Helst av allt i närheten av hennes favoritmänniska - sonen i huset. Hon lägger sig samtidigt med honom i hans säng och går upp först när han gör det!
<3 

Nu har Maia fått sin första kull och jag kan bara konstatera att hon är en enastående mamma! Hittills har jag valt att behålla Rina och Ramina efter Maia. Det ska bli väldigt spännande att följa Maias och hennes kattungars utveckling!


SHOW:
4*BIV  -  4*NOM  -  1*BIS

- - - - - - - - - - - - - - - - 

ÅRETS BIV I SVERAK 2016


 Jelly, 1 år


Stamtavla  Fotogalleri


Jelly är mamma till U-kullen och
D2-kullen.

S*Famana's Jelly for Asterion's

Den här söta tjejen har jag fått köpa av Anna på Famana's. Hennes mamma är S*Asterion's Gemma och hon i sin tur är faktiskt den enda katten som gått till avel efter vår amerikanska importhane Sunny! Som ni förstår känns det därför extra kul att ha fått Jelly tillbaka i katteriet. Jellys pappa är den fina S*Pussels Prefix som gett både fin typ och storlek till sina kattungar.

Jelly är en riktigt rolig katt! Hon har alltid något bus på gång men vill gärna mysa mellan lekstunderna. Hon är en väldit propertionerlig katt med bra typ i huvudet och ett i mitt tycke fantastiskt uttryck! Hon har varit lite urväxt under sina första månader i livet men på sin allra första utställning (7 månader gammal) blev hon Best in Show! Vilken debut! :) 

Jag är så glad för min vackra och charmiga Jelly! Stort tack, Anna!


SHOW:
2*BIV  -  4*NOM  -  1*BIS


 
Pandora, 10 månader


Stamtavla  Fotogalleri


Pandora är mamma till X-kullen och B2-kullen.

S*Asterion's Pandora

Pandora är en Ebbotflicka till med Isobel som mamma. Det gick bara inte att släppa henne. Pandora är halvsyster till Maia (på mammas sida) och väldigt lik henne både i sättet och typen. 

Pandora har fina kinder, panna och öronplacering. Hon har fin blå ögonfärg men ögonen skulle kunna vara lite mer skråställda för min smak. Hon är en lugn och go myspropp! Pandora har en fin pälskvalitet men tyvärr är hon feltecknad på ena bakbenet så hon kommer bara ställas ett fåtal gånger för att få en bedömning på typen.

Nu har Pandora haft sin första kull och det märks att hon trivs med mammarollen. Jag har hittills valt att behålla Xelle efter Pandora!SHOW:
2*BIV  -  1*NOM  -  1*BIS  -  1*BOB

 

Ramina, 1,5 år


Stamtavla  Fotogalleri


Ramina är inte mamma till någon kull ännu.

S*Asterion's Ramina

Jag valde faktiskt att spara två flickor från Maias och Fellinis kull. Det var så svårt att välja vem av dem som skulle stanna eftersom de har så olika styrkor... Ramina är liksom sin syster mycket grovt byggd och har fin teknik i huvudet. Hon har en bättre ögonform och -färg än Rina men jag skulle istället önskat en storlek större öron och bättre pälskvalitet... Totalt sett är jag väldigt förtjust i både Rina och Ramina och ser fram emot att se dem utvecklas.

Jag ska berätta mer om Ramina när hon blivit lite äldre! :)SHOW:
2*BIS KULL
2*BIV  -  2*NOM 
Hallon, 1 år och 4 månader


Stamtavla  Fotogalleri


Hallon mamma F2-kullen.

SE*CherryPop's Hallon

Den här tjejen har jag varit förtjust i ända sedan jag såg henne på foto första gången. När jag så fick möjligheten att köpa henne var det ingen tvekan från min sida - Självklart! I sommar kommer hon att flytta hit och jag ser fram emot att lära känna henne och se hennes framtida kullar!

Förhoppningsvis kommer vi att åka på några utställningar ihop också. 

Stort tack Kim för att jag fick möjlighet att bli Hallons nya matte!SHOW:
2*BIV  -  2*NOM
 


Daisy, 6 månader


Stamtavla  Fotogalleri


Daisy är inte mamma till någon kull ännu.

SE*Lil'Magics Daisy Dream

Daisy är en liten godbit och nytt tillskott till katteriet från Anna Thisell på Öland. Hon har en intressant stamtavla med många fina katter och har en härlig personlighet. Hon är en buskatt av rang och röjer gärna omkring med Winston.

Jag tycker väldigt mycket om hennes härliga storlek och ragdollslappa kropp. Hon har en bra höjd i pannan och bredd i nospartiet. Hon är riktigt bra pointsfärg trots sin unga ålder. Tyvärr har hon lite låg färg på ena benet, men jag kommer att ställa ut henne några gånger iaf för att få en bedömning på typen.

Stort tack för förtroendet Anna!SHOW:
1*BIV
 

Xelle, 4 månader


Stamtavla  Fotogalleri


Xelle är inte mamma till någon kull ännu.

S*Asterion's Xelle

Xelle har jag sparat från parningen med Pandora och Sune och hon bor på foder hos Anders och Denise. Jag var väldigt nöjd med hela kullen och det känns kul att ha sparat något efter vår finska hane Sune som bara fick 5 kattungar i vårt katteri. Xelle är en grov tjej och hon har bra teknik i huvudet och ett riktigt fint uttryck med fin ögonfärg. Hon har än så länge inte så bra pälskvalitet och är lite blyg men jag ska ställa ut henne någon gång iaf, så får vi se vad hon säger om det. Det ska bli väldigt spännande att följa Xelles utveckling!SHOW:
1*BIV  -  1*NOM
 

Yulia, 7 månader


Stamtavla  Fotogalleri


Yulia är inte mamma till någon kull ännu.

IC S*Asterion's Yulia

Yulia har jag sparat från parningen med Lily och Sam. Det bestämde jag mig för redan när hon var två veckor gammal. Lily hade inte mjölk så det räckte till Yulias kull så jag stödmatade hela kullen i flera veckor och Yulia var minstingen i gänget som verkligen satte klorna i mitt hjärta! Hon är stark i typ och har både fin panna och haka och är så lik sin mamma i sättet. En hjärtekatt från dag 1 helt enkelt. <3 Jag hoppas att hon kommer utvecklas bra och isf ska hon få följa med mig på några utställningar under 2018. SHOW:
2*BIV  -  6*NOM - 1*BIS 

Strumpan, 3,5 månader


Stamtavla  Fotogalleri

S*Asterion's Come And Get It 

Tanken var egentligen inte att den här fröken skulle stannat, men efter mycket funderande blev det ändå så och det är jag väldigt glad över. Mamma Omega fick bara en kull, men jag var väldigt nöjd med alla tre kattungarna. Strumpan (som vår son döpte henne till) har liksom sin mamma en för hög strumpa på ena frambenet och kommer därför inte att ställas ut. Men jag gillar henne mycket annars - hon har en härlig kropp och mycket fin höjd i huvudet, fina kinder och bra haka, fin öronplacering och storlek. Hon har medium ögonfärg och nu som kattunge lite runda ögon. Mamma hade det också som kattunge och det blev bättre på henne som vuxen så jag hoppas att det blir så för Strumpan också. Sist men inte minst har Strumpan ärvt sitt pappas lekhumör - hon är en riktigt busig kattunge och är nyfiken på allt och lite till. ;-) 
Nessie, 8 veckor


Stamtavla  Fotogalleri

SE*Lil'Magics Inverness 

Det senaste tillskottet i katteriet är den här ljuvliga fröken som vi kallar Nessie. Nessie verkar vara en framåt och riktigt go tjej som har ett fint uttryck. Vi kommer att berätta mer om henne när hon väl är här.

Nessie ska bo hos fodervärden Linn.SHOW:
 


DeeDee, 7 veckor


Stamtavla  Fotogalleri

S*Asterion's D Day Dreamer

Det var inte mycket att tveka på när DeeDee föddes. Hennes mamma har hittills bara fått två kullar med totalt två kattungar och kullen var dessutom pappa Ebbots sista. Det jag kan säga om DeeDee så här långt är att hon har en härlig tyngd i kroppen, fina proportioner i huvudet och silkig pälskvalitet. Hon kommer att få ljus ögonfärg precis som sina båda föräldrar och jag skulle önska en lite starkare haka. Men det ska bli så roligt att följa den här tjejen. Förhoppningsvis kommer hon följa med på några utställningar under hösten och våren.SHOW:
 

 
Marie Gerdin, Östra Högåsvägen 24, 507 70 Gånghester (Sweden), 033 - 28 06 00, marie@asterions.se
Sitemap